Was je misschien op zoek naar Movies-Net.com voor Netflix USA?

Deze kerstfilms op Netflix moet je zien!

Nu het buiten koud en guur weer is, heb je meteen het perfecte excuus gevonden om op de bank te kruipen onder een warm deken, met een glaasje wijn en wat popcorn bij de hand. Het najaar is dan ook het ideale seizoen om kerstfilms te bekijken. Die zorgen meteen voor een portie feelgood. Kies je voor een klassieker - zo eentje die je jaarlijks opnieuw bekijkt - of ben je benieuwd naar het nieuwste aanbod kerstfilms? In dit artikel vertellen we je welke films je écht moet zien.

Klassiekers

Dé kerstfilm die ze elkaar jaar opnieuw uitzenden op televisie: Home Alone. Deze film is al heel wat jaartjes oud, maar toch blijft het een geweldig film. Nog zo’n topper is Elf, waarbij Buddy opgroeit als elf. Plots belandt hij in New York, waar hij de gekste avonturen meemaakt. Daarnaast zijn er nog twee klassieke kerstfilms die ook heel wat liefde en romantiek verspreiden. Zit je met je partner op de bank en wil je graag een kerstfilm kijken, maar er ook een romantische avond van maken? Dan zijn The Holiday en Love Actually films die jullie samen kunnen bekijken. Bij sommige scènes in Love Actually spatten de vonken ervanaf. Krijgen je partner en jij het ook al warm en hebben jullie zin om sexspeeltjes te kopen om ze uit te testen in de slaapkamer? Of blijft het eerder bij handjes vasthouden boven het deken en de rest van de film uitkijken?

Kerstfilms met een vervolg

Heel wat kerstfilms die de afgelopen jaren gemaakt zijn, kregen ook een vervolg of een sequel, zoals ze dat in filmtermen noemen. Het bekendste voorbeeld? Home Alone en Home Alone 2, 3 en 4 die daarop volgden. 10 jaar na Home Alone 4 kwam er nog Home Alone: The Holiday Heist bij en in 2021 werd nog Home Sweet Home Alone gemaakt. Maar ook het succesvolle The Princess Switch met Vanessa Hudgens heeft intussen twee sequels. Wist je dat de makers van deze film initieel geen plannen hadden om een vervolg te maken op de eerste film? Maar omdat deze film zo’n enorm succes bleek, besloten ze toch een vervolgverhaal te creëren. Ook de animatiefilm The Grinch is een echte klassieker die intussen ook een vervolg kreeg.

Fan van kerstfilms

Kerstmis, you hate it or you love it, en dat geldt ook voor kerstfilms. Deze films bestaan al jaren en sommige hebben we al honderd keer gezien, maar toch zijn we ze nog niet zat. Dat komt omdat deze films ons een goed gevoel geven en inspelen op jeugdsentiment en dat heerlijke, gezellige kerstgevoel. De meeste kerstfilms zijn nogal voorspelbaar, maar dat is net de kracht van deze films. We weten dat het op het einde altijd goed komt en daarom kijken we er zo graag naar.

Welke kerstfilm staat op jouw lijstje om te bekijken?


Datum: 25 november 2022 15:00  |  Lees verder op OpNetflex.be

Nieuwe releases per e-mail?

Ontvang elke week een e-mail met alle nieuwe films en series die Netflix in die week heeft uitgebracht.

Klik hier om je gratis aan te melden.

Viking Wolf
Nadat ze getuige is geweest van een gruwelijke moord op een feestje in haar nieuwe stad, krijgt een tiener vreemde visioenen en bizarre verlangens.
True Spirit
Een vastberaden Australische tiener jaagt haar dromen na - en trotseert haar angsten als ze de jongste persoon wordt die solo rond de wereld zeilt.
Stromboli
Wanneer haar vakantie niet bepaald volgens plan verloopt, besluit een vrouw deel te nemen aan een zelfhulpretraite, waar ze haar herinneringen uit het verleden onder ogen komt.
Infiesto
Twee rechercheurs achtervolgen hardnekkig de verantwoordelijken voor een ontvoering waarvan ze beseffen dat deze deel uitmaakt van een sinister patroon.
Class
Drie studenten uit een arme buurt gaan naar een exclusieve middelbare eliteschool in Delhi waar duistere geheimen en geruchten uiteindelijk tot moord leiden.